Οι προθεσμιακές καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στα τέλη Ιουνίου στα 44,6 δισ. ευρώ και το μέσο επιτόκιο αυτών δεν ξεπερνάει το 0,50%.

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνονται πλέον τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων που δεν ξεπερνούν το 0,60% με προοπτική την περαιτέρω πτώση τους στο 0,20% έως 0,30% τους επόμενους μήνες. Οι πραγματικές αποδόσεις εάν ληφθεί υπόψη και το επίπεδο πληθωρισμού είναι πλέον αρνητικές και κινούνται στο -0,50%, αποθαρρύνοντας τις τοποθετήσεις σε προθεσμιακές καταθέσεις, που αποτέλεσαν στο παρελθόν ασφαλή και σε κάποιες περιόδους και προσοδοφόρα μορφή αποταμίευσης.

 

 

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, η υπερβολική ταχύτητα και σαφώς η κόπωση αποτελούν τις συχνότερες αιτίες ατυχημάτων. Πλέον ο νέος νόμος που θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου, θα τιμωρεί ακόμα κι όσους οδηγούν ενώ είναι σωματικά και ψυχικά κουρασμένοι, ή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους. 

 

 

Πεδίο έντονων ζυμώσεων με στόχο την πραγματοποίηση κομβικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί ο χώρος της Υγείας όπου σε αυτόν η ασφαλιστική αγορά προαλείφεται ως κλάδος, μεταξύ άλλων, με σημαντική  συνεισφορά στην παραγωγή ασφαλίστρων.

 

 

Ένα καθημερινό θέμα που προκύπτει ανάμεσα σε ασφαλισμένους, διαμεσολαβητές και εταιρείες είναι η συζήτηση για την εμπορική αξία του οχήματος που ασφαλίζεται και τι αναγράφεται μέσα στο ασφαλιστήριο. Ιδιαίτερα εάν το όχημα είναι πολυτελές η συζήτηση δυσκολεύει!