Την ετήσια έκθεση για το 2017 του κλαδου της ιδιωτικής ασφάλισης έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση ΑΖσφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Στο σημείωμά της η Γενική ΔΙευθύντρια της Ένωσης κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη τονίζει μεταξύ άλλων:

"Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος παρουσιάζει την ετήσια Στατιστική έκθεση, έκδοση η οποία συγκεντρώνει τα βασικά μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Το 2017, η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη (1,5%) μετά από πολλά χρόνια ύφεσης. Οι θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία ενίσχυσαν την οικονομική δραστηριότητα. Βέβαια η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επώδυνης οικονομικής προσαρμογής που επέφερε σημαντικό κόστος στην οικονομία σε όρους προϊόντος και απασχόλησης και σημαντική μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών. Σε αυτό το περιβάλλον, η ελληνική ασφαλιστική αγορά καταγράφει ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων περίπου 4 δις € ετησίως. Επιπλέον ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης παραμένει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της οικονομίας, διατηρώντας επενδύσεις 14 δις € προς όφελος των ασφαλισμένων

Η ασφαλιστική αγορά είναι ένας κλάδος με πραγματικά σηματικές προοπτικές ανάπτυξης και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Οι ασφαλίσεις ζωής και υγείας αναμένεται να έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση καθώς η συμπλήρωση στην κρατική σύνταξη και στις παροχές υγείας είναι ψηλά στις προτεραιότητες των πολιτών που έχουν αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να περιμένουν τα πάντα από το κράτος αλλά πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία και οι ίδιοι. Επιπλέον οι γενικές ασφαλίσεις είναι στενά συνδεδεμένες με την οικονομική δραστηριότητα. Όσο η οικονομία βελτιώνεται και το εισόδημα ανακάμπτει τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα θα υπάρχει για ασφαλιστική κάλυψη".

Δείτε εδώ την ετήσια έκθεση. 

 

Πηγή: https://www.nextdeal.gr